EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Заплати за миньорите тази седмица

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Заплати за миньорите тази седмица

mail12:50 | 20.03.2012прегледи 457 коментарикоментари 1


Забавянето на заплатите на миньорите е заради лошото финансово икономическо състояние на дружеството, заяви пред bTV собственикът на „Горубсо-Мадан” Валентин Захариев. Той увери, че на съвещание на ръководството на фирмата е намерено решение и заплатите ще бъдат изплатени до края на седмицата. „Мениджмънтът беше сменен през февруари и когато видяхме, че дружеството излиза от кризата, започна протеста,” каза Захариев. По думите му миньорите не са получавали заплати само за два месеца - декември и януари. „Няма такава мистика, че заплатите не са платени за шест месеца,” заяви той.
Продължават протестите заради неизплатени заплати на миньорите в Горубсо-Мадан, които обявиха, че заради недоимъка спират децата си от училище. Кореспондентът на БНР Радостина Чернокова направи проверка в професионалната гимназия "Васил Димитров" в Мадан, където отсъстваха само 5 от 185 ученици. Те са проверени и отсъстват по болест или други уважителни причини. В понеделник са отсъствали 10 ученици. Заканите на работниците не са осъществени, защото децата трябва да са заложници на Валентин Захариев, коментира директорът Любен Терзиев. От училището са осигурили безплатна топла храна за 4 деца. При определени условия от училището дават и еднократни помощи и стипендии. Протестиращите втора седмица миньори все още очакват намесата на премиера Бойко Борисов за решаване на проблема с неизплатените им заплати. От местната структура на КТ "Подкрепа" внесоха в Областната администрация искане да бъде свикано извънредно заседание на Областния съвет по тристранно сътрудничество в Смолян, на което да се разгледат проблемите около Горубсо- Мадан. Синдикалистите са сезирали и Инспекцията по труда за това, че от минното дружество им е отказано да предоставят в писмен вид вътрешните правила за формиране на работните заплати, според които на работещите се начисляват необяснимо високи санкции.
 


 
Коментари
 
ivan petrov - 20-03-2012 г. 13:44:48

В момента се задава нова финансова криза. за инфо. виж в http://venziko.blog.bg/biznes/2012/03/20/nova-finansova-kriza-se-zadava.925081

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg