EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Замразяват се заплатите в Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Замразяват се заплатите в Гърция

mail17:42 | 15.07.2010прегледи 1236 коментарикоментари 0



Синдикатите на гръцки работници и работодатели подписаха споразумение за замразяване на заплатите през 2010 г. и повишаване на възнагражденията в съответствие с инфлацията в еврозоната през 2011 и 2012 г., съобщиха гръцки представители, цитирани от Reuters.
Споразумението между Общата конфедерация на труда (ГСЕЕ) и Съюза на гръцките индустриалци (СЕВ) се отнася до всички служители от частния сектор в Гърция, т.е. около два милиона души.
 Първото увеличение на заплатите, за което се прогнозира, че ще е от 1,5 процента, ще бъде направено през юли 2011 г., а второто - през юли 2012 г. Според условията на спасителния пакет, договорен с ЕС и МВФ, предвиждащ отпускането на Гърция на кредити на обща стойност 110 милиарда евро за тригодишен период, минималните заплати в частния сектор трябва да се запазят стабилни поне в следващите три години с цел да се насърчи износът и да се привлекат преки чуждестранни инвестиции, посочва агенцията.
Същевременно в Румъния управителят на Националната банка на Румъния Мугур Исъреску отправи днес послание към политическата класа, в което подчерта, че централната банка не може да плаща пенсии и заплати от резерва си, предаде агенция Аджерпрес."Националната банка не може да финансира директно бюджетния дефицит. Националната банка не може да покрива разходите на държавната администрация, независимо от това дали те са текущи, например плащането на пенсиите и заплатите", подчерта управителят. Той посочи, че има ясни рестрикции относно използването на националния резерв в договорите, подписани с Европейския съюз. Исъреску отбеляза, че дефицитът в бюджета на социалното осигуряване е от три милиарда евро, колкото целият златен резерв на Румъния. "Централната банка не може да финансира този дефицит. Парите ще ни стигнат колкото да покрием този дефицит за една година, а после какво правим?, попита управителят на банката.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048