EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Замразяването на разходите започна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Замразяването на разходите започна

mail18:58 | 11.06.2009прегледи 697 коментарикоментари 0


Кабинетът одобри предложението на финансовия министър Пламен Орешарски за съкращаване на бюджетните разходи във връзка с икономическата криза. Предприети са редица мерки, сред които "замразяване" на държавните заплати, свеждане до минимум на разходите за служебни командировки и намаляване на министерските заплати с 15 на сто.
Както се и очакваше на редовното си заседание кабинетът гласува орязване на бюджетните разходи. Всяко министерство ще трябва да намали харчовете си освен за командировки и за телефони, закупуване на нови автомобили, семинари и получаване на допълнителни възнаграждения и бонуси, информира Dariknews.bg.
С 15 на сто ще бъдат намалени месечните възнаграждения на министър-председателя, заместник министър-председателите, председателите на държавните агенции, министрите и членовете на политическите кабинети.
Правителството препоръчва на местната власт също да направи оптимизиране на разходите си за местни дейности. В срок до 30 юни всички министерства ще трябва да представят на министъра на финансите предложения за намаляване на разходите си за тази година.
Преди седмица, на предишното заседание на правителството, финансовият министър Пламен Орешарски заяви, че в резултат на предприетите мерки очаква намаляване на разходите с половин милиард лева в края на година. Тази сума обаче не е заложена като очаквана в приетото от кабинета решение. Орязването на бюджетните разходи няма да се отрази на увеличението на пенсиите от 1-ви юли с 9 на сто.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg