EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Заможните бежанци да се издържат сами

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Заможните бежанци да се издържат сами

mail17:14 | 22.12.2015прегледи 3839 коментарикоментари 0


Датският премиер Ларс Расмусен предложи да бъдат конфискувани всички скъпоценности, парични средства над 400 евро и други скъпи вещи на хората, които са подали искане за получаване на убежище. По този начин, според него, ще се компенсират изразходваните средства за техния престой. В предложението се подчертава, че от конфискация ще бъдат изключени брачните халки и други ценности, които имат сантиментална стойност. Расмусен заяви, че неговото предложение е в духа на националните традиции - всеки, който разполага с ресурси сам да се грижи за себе си. "Не трябва да забравяме, че при нас не идват само хора, които нямат нищо. Пристигат и лица, които са продали къщи и друго недвижимо имущество. Те разполагат с ресурси, които са достатъчни за да се грижат сами за себе си. Подобни правила са валидни и за самите датски граждани, които търсят социални помощи", подчерта Расмусен в интервю за местната телевизия ТВ2. Той призова датските медии да поемат своята отговорност при отразяването на това негово предложение и да не се изпращат погрешни сигнали в чужбина. "Трябва да сложим край на излъчването на погрешни и неверни послания за Дания", каза още министър-председателят.

Едва 9% от българите смятат, че мигрантите могат да помогнат на страната, сочи европейско изследване на мигрантския проблем, проведено от "Галъп интернешънъл" в 14 страни на Стария континент. Мнозинство от европейците мислят, че ЕС трябва да прави повече по мигрантския проблем. Когато става дума за политиката на собствената им страна обаче, повечето от запитаните предпочитат да игнорират проблема.
Мнозинство от 59% от запитаните в 14-те изследвани страни мислят, че икономическите мигранти като цяло затормозяват тяхната страна заради търсенето на работа, жилище, здравни услуги. Респондентите са били попитани хипотетично, дали ако имат свободна стая, биха подслонили бежанец, докато бъдат обработени документите му. Един на всеки трима отговаря, че би го направил, но близо две трети биха отказали стая.

източники:БНР, БГНЕС

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg