EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Замервания за качеството на въздуха

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Замервания за качеството на въздуха

mail16:10 | 21.09.2011прегледи 770 коментарикоментари 0


За първи път тази година в Деня без автомобили 22 септември мобилни лаборатории за контрол на качеството на атмосферния въздух към Изпълнителната агенция по околна среда ще извършат сравнителни замервания за качеството на въздуха не само в София, а и в други големи градове на страната - Пловдив, Русе, Плевен и Бургас.
Ще бъдат представени данни за концентрациите на основни и специфични показатели за качеството на въздуха в ден с нормален автомобилен трафик – 21 септември, и в Деня без автомобили - 22 септември. Лабораториите ще измерят наличието на фини прахови частици (ФПЧ10), азотен оксид, азотен диоксид, въглероден оксид, серен диоксид, метан и неметанови въглеводороди. Данните ще послужат за изготвянето на анализ за влиянието на автомобилния транспорт върху качеството на атмосферния въздух в столицата.
Първоначални сравнителни данни в реално време могат да бъдат предоставени в следобедните часове на 22 септември, а на сайта на ИАОС ще бъдат публикувани окончателните резултати със средночасови и средноденонощни данни.
Мобилната лаборатория в София ще бъде разположена от източната страна на сградата на Народното събрание, до градинката между Ректората на СУ „Св. Климент Охридски” и Националната художествена академия. Замерванията ще се извършват от 15.00 часа на 21.09.2011 г. до 15.00 часа на 22.09.2011 г.
В Пловдив замерването ще се проведе на ул. "Васил Левски", в отрязъка между кръстовищата с бул. "България" и с бул. "Дунав".
Мобилна лаборатория на община Бургас ще бъде разположена на площад Тройката пред Триа център. Ще има затворено каре на 22 септември в центъра на Бургас от 9 до 16 часа и ще обхваща ул. Левски, Ботев, пресечките към площад Тройката, ул. Сливница, подхождаща към ул. Хан Аспарух към площада. Резултатите от направените от лабораторията към община Бургас замервания ще бъдат публикувани на сайта на общината.
В Плевен лабораторията ще бъда разположена на ул. "Васил Априлов".
Лабораторията в Русе ще бъде разположена ул. "Константин Иречек", в отрязъка между кръстовищата с ул. "Хан Крум" и с бул."Борисова".
Получените резултати от направените сравнителни замервания в страната на 22 септември ще бъдат публикувани на интернет страницата на МОСВ.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046