EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Зам.- министър в НС на „Лукойл Нефтохим Бургас"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зам.- министър в НС на „Лукойл Нефтохим Бургас"

mail15:40 | 31.05.2017прегледи 1083 коментарикоментари 0


Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов е новият представител на държавата в Надзорния съвет на „Лукойл Нефтохим Бургас" АД. Той бе избран от акционерите на редовното годишно общо събрание на дружеството, което се проведе днес, 31 май 2017 г., в Бургас. За работата си като член на Надзорния съвет на „Лукойл Нефтохим Бургас" АД Красимир Първанов няма да получава възнаграждение, съобщи пресцентърът на Министерство на енергетиката.

Промените влизат в сила след вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвания.

Чрез своя представител в Надзорния съвет държавата е собственик на т.нар. „Златна акция" в „Лукойл Нефтохим Бургас" АД, която дава специфични права. Така държавата може да участва  при взимането на важни решения в дружеството, като например промяна на предмета на дейност, прехвърляне на дружеството на трето лице, съкращаване на щата и други. Държавата притежава 1 акция Клас А с особени права от капитала на дружеството, на основание чл. 226 от Търговския закон.

Предишният представител на държавата в Надзора на „Лукойл Нефтохимик Бургас" беше Румен Овчаров, бивш министър на енергeтиката в правителството на тройната коалиция, ръководено от Сергей Станишев. През октомври миналата година вторият кабинет на Борисов реши да освободи Овчаров и още двама бивши министри от БСП в енергийни дружества. Сравнително бързо бяха освободени Петър Димитров от ръководството на Държавното предприятие „Радеоактивни отпадъци" и Асен Гагаузов от борда на директорите на „Ай Си Джи Би", ангажирана с изграждането на междусистемната газова връзка между Гърция и България.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg