EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Закриват фонд "Тютюн"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Закриват фонд "Тютюн"

mail12:00 | 02.03.2012прегледи 679 коментарикоментари 0


Народното събрание гласува на първо четене промените в Закона за тютюна и тютюневите изделия, с които се закрива фонд "Тютюн". Подпомагането на тютюнопроизводителите ще се извършва по общия ред на закона за подпомагане на земеделските производители. Според опозицията, с промените в закона се унищожава тютюнопроизводството в страната.
Според промените, тютюнопроизводителите ще бъдат регистрирани като земеделски производители със закриването на Фонда, който досега осъществяваше държавното подпомагане. Отпада 30-дневния срок, в който следва да бъде изплатен изкупеният тютюн. Фирмите, които изкупуват тютюна, се задължават да предпоставят справка за изкупеното количество тютюн по сортове в Министерството на земеделието в 30-дневен срок след приключване на изкупуването. Ежегодно до 30 юни те ще предоставят справка за наличните количества от миналата реколта, както и за продадените количества.
С промените се въвежда изискването рекламата на тютюневи изделия да се извършва само в специализирани магазини.
Заместник-министърът на земеделието Цветан Димитров каза, че с промените се въвежда пазарният принцип в сектор „Тютюн”. От ДПС са категорични, че секторът ще премине в сивата икономика.
Източник: БНР
 


Тагове: тютюн, фирми, ДПС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg