EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Законът за хазарта приет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Законът за хазарта приет

mail15:45 | 19.12.2013прегледи 2998 коментарикоментари 0


Депутатите приеха промени в Закона за хазарта, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Народните представители решиха лицензираните организатори на хазартни игри да не могат да развиват дейност по производство, внос, разпространение и сервиз на игрално оборудване за хазартни игри, освен за внос на игрално оборудване за собствени нужди.
При гласуване в пленарна зала отпадна предложението на вносителите да се разшири обхватът на реклама за хазартните игри. Вносителите настояваха организаторите на хазартните игри да могат да рекламират „реда и начина за участие в игрите”, както и „правилата и условията за организиране на игрите”. Ирена Соколова от ГЕРБ обаче настоя този текст да отпадне с аргумента, че корекцията ще даде възможност на организаторите на хазартни игри да пропагандират тези занимания сред младежите. Мнозинството в пленарна зала подкрепи съображенията на ГЕРБ.
Народните представители отхвърлиха забраната - организатори на хазартни игри да предоставят под каквато и да е форма кредит на участник или участници в хазартните игри, освен плащане с кредитни карти, приемани от организаторите.


Тагове: закон, хазарт
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg