EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Закон ще шпионира за руски инвестиции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Закон ще шпионира за руски инвестиции

mail12:23 | 23.02.2024прегледи 1355 коментарикоментари 0


Междуведомствен съвет ще подбира чуждестранните инвестиции, приеха депутатите с промените на второ четене на Закона за насърчаване на инвестициите.

На наблюдение ще подлежат всички преки чуждестранни инвестиции от Русия и Република Беларус. Обхванат е широк кръг от инвестиции, при които се създават или поддържат трайни или преки връзки между инвеститорите от трети държави.

Целта е българската икономика да бъде предпазена от инвестиции с корозивен капитал, които имат потенциала да навредят на националната сигурност или на обществения ред на страната, а в по-широк смисъл на сигурността на европейските и атлантическите партньори.

Създава се Междуведомствен съвет за скрининг на преките чуждестранни инвестиции, който ще бъде постоянно действащ орган, решиха народните представители.

В него ще влизат и представители на Държавна агенция "Национална сигурност" и на Агенция "Разузнаване".

Чуждестранни инвеститори, които искат да направят пряка чуждестранна инвестиция у нас, ще бъдат длъжни да подават заявление за издаване на разрешение.

На скрининг ще подлежат всички преки чуждестранни инвеститори, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. От "Има такъв народ" и "Възраждане" не подкрепиха промените.

Обектът на инвестициите, който ще бъде обект на регулация в законопроекта, са тези от енергетиката, транспорта, водите, здравеопазването, комуникациите, медиите, както и въздухоплаването и отбраната.БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158