EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Закон променя рекултивацията на земя

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Закон променя рекултивацията на земя

mail15:30 | 15.04.2014прегледи 4328 коментарикоментари 0


На първо четене бяха приете законодателни промени с, които определя как да бъдат съгласувани проекти за рекултивация на земя за земеделски нужди и за рекултивиране на нарушени терени в горски територии. Това стана с изменения в Закона за опазване на земеделските земи, внесени от Министерския съвет.
Предвидено е съгласуването на тези проекти да извършва единствено министърът на земеделието и храните. Няма да се изисква утвърждаване на подземни и надземни трасета  за проектиране и промяна на предназначението на земеделски земи за изграждането на линейни обекти на техническата инфраструктура, както и на прилежащите съоръжения, разположени на терена, когато застроената и прилежащата им площ, е до 15 кв. м.
Предлага се да бъде стеснен обхватът на категориите земи, за които се определят най-малко две площадки или трасета за съответния обект, като това задължение ще се отнася само за земите от първа до четвърта категория и поливни.
Комисията за земеделските земи с решение ще може да отлага промяната на предназначението на земеделска земя, когато възникнат въпроси за доизясняване. Комисията ще може да обсъжда
искания за разрешаване на временно ползване на земеделска земя в определени случаи. Предлага се да отпадне възможността без такса да се извършва промяна на предназначението на земи, предоставени безвъзмездно с акт на Министерския съвет на инвеститори по приоритетни инвестиционни проекти. Все пак инвеститорите клас "А" съгласно Закона за насърчаване на инвестициите няма да заплащат такава такса, предвижда проектът.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 948