EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Задължително колани в междуградски автобуси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Задължително колани в междуградски автобуси

mail09:30 | 11.08.2011прегледи 442 коментарикоментари 0


Да се въведе задължително ползване на коланите за безопасност във всеки автобус, който пътува по между окръжни и международни релации, предлагат Съюзът на организациите в автомобилния транспорт (СОАТ) и Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътища (АЕБТРИ) с цел по-висока безопасност по пътищата. Предложенията ще бъдат внесени в Транспортно министерство до 20 август, съобщи Дарик. Според организациите това ще повиши безопасността на пътниците и ще спре ползването на стари автобуси по тези маршрути.
Това може да се постигне с промени в Наредба № 2 за организация на превоза на пътници по утвърдени транспортни схеми, където да се запише нов член с текст: „Пътниците в автобусите, извършващи превози по републиканската транспортна схема задължително използват обезопасителни колани".
Предлага се още да се забрани пускането в движение за превоз на пътници на МПС, преустроени като такива от товарни. Друго предложение е да се ограничи използването на автобуси, които нямат необходимите системи за контрол за осигуряване на безопасност и нямат Евро 3 за превози от републиканската транспортна схема.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg