EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Завод на Tesla в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Завод на Tesla в Германия

mail11:08 | 07.03.2022прегледи 587 коментарикоментари 0


Автомобилната компания Tesla получи условен лиценз да започне производство в завода за електрически превозни средства (EV) и в прилежащия завод за акумулаторни батерии в Грюнхайде, Германия. Това съобщи министерство на околната среда на провинция Бранденбург, цитирано от Ройтерс. 

Фабриката, която Tesla започна да строи с предварителни разрешителни, се очаква да произвежда над 500 000 електромобила, задвижвани от батерии, годишно. Заводът за батерии ще генерира над 50 гигаватчаса (GWh) годишно. Така автопроизводителят ще изпревари европейските си конкуренти и в двата сегмента.

Многобройни обществени консултации, фокусирани основно върху въздействието на обекта върху околната среда, забавиха процеса по лицензиране. Главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск многократно изрази раздразнението си от сложността на германската бюрокрация.

Решението за издаване на лиценз включва множество условия, които Tesla трябва да изпълни по отношение на използването на вода и контрола върху замърсяването на въздуха. /БТА


Тагове: Tesla, Германия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg