EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Забрана за продажба на яйца

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Забрана за продажба на яйца

mail12:00 | 08.04.2011прегледи 1857 коментарикоментари 0


Служители на Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив са наложили забрана за продажба на общо 46 080 яйца в града и в областта, съобщи пресцентърът на местната полиция. Актът е следствие на мащабна специализирана операция за разкриване на нарушения, свързани с внос, съхранение и продажба на яйца. В Пловдив акцията се осъществява съвместно със служители на сектора "Противодействие на икономическата престъпност" на ОД на МВР в града, уточни полицейският пресцентър. До момента са проверени 10 обекта - цехове за тестени изделия, складове, магазини, ресторанти и пицарии в Пловдив, Стамболийски и с. Кадиево. Работата по случая продължава.

Още проверки

При проверка на Българска агенция по безопасност на храните са иззети 67 500 броя яйца
При извършени проверки на 05.04.2011 г.от инспектори на Областна дирекция по безопасност на храните - град Кюстендил на птицеферма и склад за яйца са конфискували 375 кашона по 180 яйца . Първоначално в склад в град Кюстендил са конфискувани 135 кашона по 180 броя яйца. Констатирано е, че яйцата са пакетирани в обект, който не е регистриран по Закона за храните.

Партидите яйца са произведени в птицеферми в област Кюстендил. Производителят им е етикетирал и маркирал яйцата в пакетиращ център за яйца, който не е регистриран по смисъла на Закона за храните. От птицефермите са иззети останалите 240 кашона по 180 броя яйца. На производителя е съставен акт за установяване на административно нарушение. Всички иззети яйца са насочени за обезвреждане в екарисаж.

Във връзка със сигнал за яйца с изтичащ срок на годност с произход Полша са извършени проверки от Българска агенция по безопасност на храните, както следва:
• Извършени са проверки за наличие на яйца с произход Полша с изтичащ срок на годност – 24.03.2011 г.;
• Проверени са общо 1019 обекта.
• Проверени са търговски обекти, складове и пакетиращи центрове за яйца по регионите в страната.
• При извършените физически и документални проверки за наличие на яйца с произход Полша, такива са установени в Регион Благоевград, Варна, Видин, Пловдив, Сливен, София град и София област
• Наличните партиди яйца са в срок на годност и е спазен температурният режим на съхранение. Яйцата са правилно маркирани и са придружени с необходимите съпроводителни документи.
• Не са издадени предписания и актове.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg