EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Забавят ембаргото срещу Иран

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Забавят ембаргото срещу Иран

mail14:20 | 13.01.2012прегледи 491 коментарикоментари 0


Европейският съюз вероятно ще забави вземането на решение за налагане на петролно ембарго срещу Иран, предаде DPA, като се позова на дипломатически източници. Целта на това отлагане е да се даде възможност на държавите, които в голяма степен зависят от внос на петрол от Иран - Гърция, Италия и Испания - да намерят алтернативни източници. Италия може да получи правото на изключение, т.е. да продължи да получава ирански петрол като форма за изплащане на дълг на Техеран към италианската енергийна компания ЕНИ.

Санкциите срещу Иран трябва да бъдат обсъдени от външните министри на ЕС на срещата им на 23 януари. "Оформя се консенсус" министрите да решат да отложат с шест месеца въвеждането на петролното ембарго, заявил за DPA цитираният източник. Според DPA отлагането на мерки, които засягат и изпълнението на вече сключени договори, е стандартна практика за ЕС. Забраната за сключване на нови договори за доставка на ирански петрол обаче ще влезе в сила веднага.
Налагането на забрана за износ на петролни продукти от страни членки на ЕС за Иран вероятно ще бъде отложено с три месеца. На срещата си външните министри от ЕС ще обсъждат и въвеждането на финансови санкции, посочва DPA. В момента продължават консултациите по точка от проекторешение, с което се изисква периодично да се прави анализ на влиянието на санкциите срещу Иран върху икономиката на страните от ЕС и върху цените на петрола на световните пазари.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158