EUR 1.9558
USD 1.6906
CHF 1.8221
GBP 2.3040
CNY 1.8221
you tube
mobile version

За Р. Радев: Властолюбие и посредственост

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

За Р. Радев: Властолюбие и посредственост

mail18:31 | 26.05.2021прегледи 535 коментарикоментари 0


Огнян Минчев

Нито съм експерт по проблемите на ДАНС, нито съм обвързан с позиция в полза на спорещите политически страни. Зная какъв е статутът на председателя на ДАНС, и че смяната му е възможна, първо, на базата на много сериозни нарушения от негова страна, и, второ, от позициите на легитимно демократично правителство под парламентарен контрол.

Смяната на шефа на ДАНС е още едно доказателство, че настоящият президент Румен Радев съзнателно и целенасочено си присвоява пълномощия, които не са предвидени от конституцията за един служебен кабинет под негов контрол, за да завземе цялата власт в държавата ДОКАТО няма парламент.

Презумпцията, под която става това арогантно завладяване на властта е "необходимостта" да бъдат "изчегъртани" действията, кадрите и резултатите от управлението на предходните кабинети на ГЕРБ. Под претекст, че това управление е било свръхкорумпирано и нарушило драматично законите на страната. Дали е така или не, решават съдът и българският избирател - всеки чрез своите легитимни инструменти за взимане на решения.

Румен Радев е представителна фигура, на която е поверено пълномощието да организира следващите избори с инструмента наречен "служебен кабинет". Никой не го е упълномощил да прави революция против законите на страната. Независимо от това, че властолюбието му е съизмеримо само с неговата посредственост.

от Фейсбук


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg