EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

За първи път магистратура по бизнес софтуер

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

За първи път магистратура по бизнес софтуер

mail10:00 | 12.05.2015прегледи 728 коментарикоментари 0


Секторът за разработка и внедряване на бизнес софтуер у нас включва няколко десетки софтуерни и консултантски фирми, които създават, развиват и внедряват в предприятията различни типове системи за управление на бизнеса. Днес все повече производствени компании, търговски вериги, банки и други организации осъзнават нуждата от използването на модерни ERP (Enterprise Resource Planning) системи, CRM (Customer Relationship Management), BI (Business Intelligence) и други класове бизнес софтуерни решения. Затова заплатите в този сегмент са много над средните за страната, осигуряването е върху пълния размер на заплатите, а компаниите работят изцяло в светлата част на икономиката. Въпреки това те все по-трудно намират кадрите, които са им нужни, за да обезпечат разширяването на техния бизнес.

В отговор на този проблем Висшето Училище по Застраховане и Финанси (ВУЗФ) и ERP Academy създадоха първата по рода си у нас магистърска програма „Бизнес анализ и ERP системи“. Тя е изцяло фокусирана върху бързо развиващия се сегмент на системите за управление на бизнеса и има за цел да подготви студентите за кариера в тази икономическа сфера.

Новата магистратура няма да обучава студентите да програмират и няма да изисква предишен опит в областта на програмирането. Тя е с икономическа насоченост и ще създава специалисти в сложната и перспективна област на внедряването на бизнес софтуер. В България има редица университети, които подготвят програмисти, но няма нито една специалност, насочена към процеса на внедряване на системи за управление на бизнеса.

Новата магистратура ще включва обучение по някои от най-перспективните сфери на бизнес софтуера като системите от клас ERP, CRM, BPM (Business Process Management), бизнес анализите и управлението на големи масиви от данни, обединените комуникации (unified communications), мобилните приложения, Internet of Things (Интернет на нещата) и др. Студентите ще имат възможност да се запознаят с най-популярните системи за управление на бизнеса, създадени от български и чуждестранни разработчици. Ще бъдат засегнати също и други важни научни сфери като счетоводство и финанси, икономика и т.н. Лектори ще бъдат представители на някои от най-успешните български фирми от сектора – ERP.BG, Балкан Сървисис, Тим ВИЖЪН, консултанти от водещи международни ERP компании, както и утвърдени преподаватели от ВУЗФ. Студентите ще получат възможност за стаж, както и за работа в бранша.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg