EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

За британските банки настъпва време за разплата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

За британските банки настъпва време за разплата

mail15:33 | 24.03.2010прегледи 543 коментарикоментари 0


Банките във Великобритания са предупредени, че настъпва времето за „разплата”, след като финансовият министър Алистър Дарлинг възнамерява да предложи нови такси и данъци върху банките с новия бюджет на страната, съобщава BBC.
В последния преди изборите бюджет се очаква британският финансова министър да използва тактики за принуждаване на банките да платят на обществото за щетите, нанесени върху икономиката през последните две години.
Очаква се в новия бюджет да бъде подкрепена идеята за въвеждане на данък върху банките, който ще помогне на закърпването на дупката в публичните финанси.
Сред другите по-важни мерки спрямо банките, които се очаква да бъдат заложени в новия бюджет, са и такива, насочени към подобряване на обслужването на малките компании, оплакващи се основно от лихвените ставки и от проблеми около отпускането на кредити. Много бизнес организации са убедени, че в новия бюджет ще бъде заложен и механизъм, който ще даде възможност на предприемачите да оспорят условия по кредитирането и повишаване на лихвите по кредите.

При представянето на проектобюджета днес Дарлинг прогнозира, че тази година външното кредитиране ще достигне £ 167 млрд. ($ 249 млрд.) спрямо предишните оценки, че кредитирането ще се повиши до рекордните £178 млрд.
Министърът на финансите посочи също така, че през идните четири години ще намали бюджетния дефицит по-силно от първоначално планираното.
Правителството потвърди прогнозата си за икономически растеж от 1-1,5 на сто през тази година, но понижи очакванията си за темпа на нарастване на икономиката през идната година от 3,5 на сто до 3-3,5 на сто.
При днешното представяне на проектобюджета 2010/2011 година Дарлинг обяви поредица мерки, чиято цел е да подпомогнат растежа и са на стойност £2,5 млрд. (2,8 млрд. евро), информира AFP.
Този бюджет цели "да гарантира съживяването, да намали задълженията и да инвестира в бъдещето на британската индустрия"  и "ще се превърне в път към благоденствието в на страната в дългосрочна перспектива". По същество този план предвижда редица
 мерки за постигане на растеж, които са на стойност £ 2,5 млрд., допълни Дарлинг, цитиран от AFP.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg