EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

За 71% от българите здравето е най-важно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

За 71% от българите здравето е най-важно

mail11:05 | 07.04.2017прегледи 1219 коментарикоментари 0


71% от българите посочват здравето като фактор от изключително значение за техния пълноценен живот. Това показва първият Lidl Индекс за пълноценен начин на живот, изчислен за първи път с помощта на маркетингова агенция Прогрес Консулт.

По случай Световния ден на здравето, 7-ми април, индексът разкрива още любопитни факти за това как българинът се грижи за своето здраве и кои са факторите, които той определя като важни за него.

Здравето на близките му е най-голямата ценност за българина – именно нея той нарежда на първо място в десетте най-важни фактора за пълноценен живот. Веднага след това поставя собственото си здраве. Резултатите обаче затвърждават и един характерен навик на българина –  50,6 % признават, че се грижат за своето здраве, но най-вече, когато възникне проблем. 24,8 % не чакат това да се случи и редовно се грижат за себе си.

Останалите фактори, свързани със здравето, които българинът посочва като важни са: да има здрав сън, да бъде спокоен и да няма стрес, да се храни пълноценно и разнообразно. Веднага след тях се нареждат и следващите по честота на посочване фактори – да консумира екологично чиста храна, да си угажда с вкусна храна, да пие хубави напитки, да има пълноценен сексуален живот, да поддържа физическата си форма със спорт, да има досег до природата и да общува с хора, които имат отговорно отношение към своето здраве.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163