EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Животновъдите си връщат акциза за горивата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Животновъдите си връщат акциза за горивата

mail12:10 | 07.02.2011прегледи 1017 коментарикоментари 0


Животновъдите, които ползват техника за обработка и поддържането на пасища и ливади ще могат да си връщат акциза за горивата. Това обяви заместник – министърът на земеделието и храните Цветан Димитров, съобщиха от пресцентъра на МЗХ.
В предложението за нотифициране на помощта до Европейската комисия са включени и животновъдите за първи път, а не само зърнопроизводителите. Предстои ЕК да одобри помощта. През 2011г. биволовъдите ще получат плащания на глава животно, каза Цветан Димитров. Средствата за тях са предвидени за първи път в националните схеми за подпомагане.
Пред БНР зам.-министърът на земеделието Цветан Димитров съобщи още, че управляващите обмислят въвеждане на патентен данък за земеделците, които не са регистрирани по ДДС. Той подчерта, че тази седмица започва вторият транш на изплащане на субсидиите за платилите по-късно данъците си, но, според него, не може вечно да се удължава срокът за внасяне на данъчните задължения.
Над две хиляди животновъди от цялата страна обявиха стачна готовност, ако правителството не намали 40-процентната данъчна тежест върху доходите на земеделските производители, съобщиха от Националната асоциация на животновъдите. Те дадоха срок на кабинета до 21 февруари. Организацията даде 10-дневен срок и за подписване на браншово споразумение, в което да се гарантира изпълнението на исканията им. Сред тях е и възстановяването на акциза за горива.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg