EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Жените по-добри в управлението на хедж фондове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Жените по-добри в управлението на хедж фондове

mail20:16 | 19.10.2009прегледи 931 коментарикоментари 0


Хедж фондове, управлявани от жени, са регистрирали наполовина по – малко загуби по време на финансовата криза в сравнение с тези, управлявани от мъже, става ясно от проучване на базирания в Чикаго Център за научни изследвания на хедж фондовете, цитирано от британския Guardian. В същото време добавената стойност, която носят фондовете, управлявани от жени, са регистрирали спад в рамките на 9.6 % през последната година, в сравнение с 19 процентното потъване за останалите
Жените инвестиционни мениджъри отбелязват по- добри резултати като цяло в управлението за последното десетилетие. При ръководените от жени хедж фондове годишната възвращаемост е в рамките на 9 %, докато при другите тя е 5.82 %.
Въпреки това жените по – трудно намират финансиране за откриване на компанията в дейност в сферата на управлението на активи, сочи доклад на Американския национален съвет за изследване на жените. Жените срещат трудности и при привличането на пари от инвеститорите. Средната сума на фондовете, управлявани от жени и техни съдружници възлиза на 73.7 млрд. долара, в сравнение с 308. 2 млрд. долара, поверени на мъжете мениджъри.
Жена - мениджър на финансови активи - коментира: „При мъжете...няма такова нещо като лош ден, докато при жените такъв ден е интерпретиран като знак за нестабилност. Някъде дълбоко в психологическите нагласи на хората е заложено това да не ни доверяват парите си”.
Проучването изтъква, че женският управленски подход може да донесе по- голяма полза в дългосрочна перспектива в сравнение с агресивния и рисков мъжки подход.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg