EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Жените най-влиятелни според Forbes

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Жените най-влиятелни според Forbes

mail10:01 | 29.06.2010прегледи 1100 коментарикоментари 0


Жени заемат три от петте челни места в списъка на сп. Forbes на стоте най-влиятелни знаменитости за 2010 г. (Celebrity Power List), в който поп звездата Лейди Гага прави своя дебют, а Опра Уинфри си връща позиция номер едно, предаде Reuters.
Телевизионната водеща е спечелила 315 млрд. долара, което я поставя начело на списъка за четвърти път. Уинфри си връща челното място от победителката за 2009 г. Анджелина Джоли, която е паднала до 18-та позиция в тазгодишната класация по влияние.
Носителката на "Грами" Бионсе се е издигнала до второ място. Певицата е реализирала приходи от 87 млрд. долара от турне и продажби на албуми, наред с успешни сделки в модния и парфюмерийния бизнес.
Въпреки световната рецесия, изтъква Forbes, доходите на знаменитостите остават забележително устойчиви, като тази година звездите са заработили колективно 4,7 млрд. долара, в сравнение с 4,1 млрд. долара през 2009 г.
Режисьорът на "Аватар" Джеймс Камерън се е върнал отново в списъка на стоте за първи път от 1999 г., нареждайки се на трета позиция, след като филмът му събра рекордни приходи от 2,7 млрд. долара в световния боксофис.
Лейди Гага е влязла за първи път в списъка, заемайки четвърта позиция с приходи от 62 млн. долара. Голф играчът Тайгър Удс е петата най-влиятелна знаменитост в света въпреки секс скандала, който го извади от турнирите за пет месеца и го лиши от най-изгодните договори за реклама. Мадона е слязла от трета на десета позиция с едва 58 млн. долара, малко повече от Сандра Бълок, която спечели "Оскар" за най-добра актриса и е регистрирала доходи от 56 млн. долара.
В първата десетка почти всички са американци, с изключение на ирландската група U2, които са седми със 130 млн. долара хонорари, и канадеца Камерън, отбелязва Франс прес.
Класацията на Forbes се базира на приходи от шоубизнеса през последните 12 месеца и публикации в печатните и онлайн медии, телевизията, радиото и социалните мрежи.

 

 


 


Тагове: жени, влияние
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg