EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Жените мениджъри в Британия & ЦИЕ - по-ниски заплати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Жените мениджъри в Британия & ЦИЕ - по-ниски заплати

mail15:40 | 27.08.2015прегледи 2721 коментарикоментари 0


Жените мениджъри във Великобритания работят без възнаграждение средно по два часа на ден, съобщава Reuters, като се позовава на ново проучване. Сравнение между заплатата на жените на ръководни постове и тази на мъжете на същите позиции показва, че дамите печелят с 22% по-малко. Това означава, че всеки ден трудът, който жените полагат за час и 40 минути, остава незаплатен. Резултатите от изследването идват месец след като премиерът Дейвид Камерън обеща да сложи край на „скандалната“ разлика във възнагражденията на двата пола.

Как е в ЦИЕ?

Какво показва регионално проучване, поръчано от международната компания за директен подбор на висши мениджъри TARGET Executive Search и реализирано от GfK и CEU Business School. Проучването обхваща шест страни от Централна и Източна Европа - България, Чехия, Унгария, Полша, Румъния и Словакия. То изследва мнението на близо 1000 чуждестранни мениджъри, както и на техните партньори в лицето на местните мениджъри, в четири основни области: общата бизнес среда, управленският стил, мениджърите и пазара, прозрачността и междукултурните въпроси.

Проучването ясно показва още колко много трябва да направят компаниите от Централна и Източна Европа за понижаването на бюрокрацията, елиминирането на корупцията, ориентирането към по-добро обслужване на клиентите и поемането на по-голяма отговорност от страна на мениджърите.

В сравнение с 2009 г., цялостната оценка за удовлетвореността е по-ниска във всяка една от страните, като в Румъния се наблюдава значим растеж – от четвърто на второ място, а в Словакия - спад в класирането. В много отношения, победителят на изследването е Полша, с най-висока обща оценка. България заема последното място в класацията. Експатриати твърдят, че България страда от корупция. Мениджърите в Чехия пък срещат проблеми с чуждите клиенти и колеги, докато на Унгария й липсва ориентираност към клиента. Всяка страна си има своите силни страни, в България например, жените са тези, които са считани за по-ефективни мениджъри. За съседите ни от Румъния е важно чувството за хумор в работните взаимоотношения.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg