EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Железницата – транспорт на бъдещето в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Железницата – транспорт на бъдещето в България

mail09:00 | 06.07.2011прегледи 709 коментарикоментари 0


Ако ЕС в момента говори за зелена инфраструктура, трябва да знаете че именно железниците са такава зелена инфраструктура и в рамките на следващия програмен период аз разчитам средствата за жп транспорт да не бъдат по-малко, отколкото този, за да може да завършим основни участъци от жп инфраструктурата на България, каза министър ТомиславДончев.
Фокусиране върху сектор „Железници” е нужно, защото това е транспортът на бъдещето, допълни още той на церемонията при подписване на договора по проекта за модернизацията на железопътния участък Септември - Пловдив – част от Трансевропейската железопътна мрежа”.  В момента България е представила 11 големи проекта за одобрение от ЕК на обща стойност близо 2,3 млрд. евро. От тях до момента са одобрени 7 на обща стойност около 1,6 млрд. евро.
На 1 юли от 7 одобрени проекта са пуснати 3 апликационни форми, като две са по ОП „Транспорт” на обща стойност 740 млн. евро. Според Дончев скъсило се е и времето за одобрение от ЕК – ако преди е било нужно една година, последните два проекта са предвижени само четири-пет месеца.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg