EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Железницата в Германия стачкува

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Железницата в Германия стачкува

mail13:00 | 26.10.2010прегледи 436 коментарикоментари 0


Железопътният транспорт в Германия беше нарушен тази сутрин от стачката на работниците от сектора заради нееднаквото заплащане в държавната железопътна компания Deutsche Bahn и частни железопътни фирми, предаде ДПА.
Засегнат е железопътният транспорт по ключови гари, включително във Франкфурт, Мюнхен, Кьолн, Щутгарт.
Железопътните маршрути от Франкфурт във всички посоки са засегнати до голяма степен, включително и към Базел, съобщи компанията.
Стачните действия са започнали през нощта и трябва да продължат до 11 часа местно време, уточни АФП.
Синдикатите Transnet и GDBA съобщиха, че в стачката са се включили 700 железопътни работници. Ръководителят на Transnet Александър Кирхнер посочи, че днешните стачки са само началото.
Синдикатите призовават за увеличение на заплатите в шест частни железопътни компании, които обслужват вътрешни линии, така че да се изравнят със заплатите, получавани в Deutsche Bahn . Според профсъюзите в шестте частни компании работниците получават с до 20 процента по-малко в сравнение с колегите си от Deutsche Bahn за една и съща работа.
Според разпоредбите на ЕС Германия определя фирмите за обслужване на регионалните линии с търг. Почти всички релсови пътища са собственост на Deutsche Bahn и затова компанията събира такса от другите фирми, извършващи железопътни превози, отбелязва ДПА.
Deutsche Bahn очаква закъсненията днес да продължат до вечерта, тъй като влаковете, засегнати от сутрешните стачни действия, няма да могат да спазят разписанието.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg