EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕЦБ остави без промяна водещата си лихва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕЦБ остави без промяна водещата си лихва

mail16:15 | 08.04.2010прегледи 826 коментарикоментари 1


Европейската централна банка (ЕЦБ) днес за 11-и пореден месец остави без промяна водещата си лихва на рекордно ниското й равнище от 1 процент на фона на нестабилното възстановяване на икономиките в еврозоната от рецесията и подновените опасения, свързани с финансовата криза в Гърция, предадоха световните агенции.
Много анализатори са на мнение, че нестабилното възстановяване на еврозоната от рецесията означава, че ЕЦБ ще остави лихвените проценти на сегашното им равнище и през голяма част от 2011 година, отбелязва ДПА.
Очаква се на обичайната пресконференция по-късно днес президентът на банката Жан-Клод Трише да запази миролюбивия си тон, особено в момент, когато много страни от еврозоната прилагат големи бюджетни ограничения, за да въведат ред в държавните си финанси, допълва Асошиейтед прес.
Състоянието на Гърция по всяка вероятност ще бъде сред въпросите, които ще бъдат поставени на Трише, отбелязва Франс прес. Нейното финансово положение тегне над еврото спрямо долара въпреки споразумението за план за помощ като крайна мярка,
обединяващ европейските страни и Международния валутен фонд (МВФ). ЕЦБ дълго се съпротивяваше на тази формула, за която настояваше Германия. 
По думите на президента на Европейската централна банка (ЕЦБ) Жан-Клод Трише възстановяването на икономиката в еврозоната през 2010 година ще продължи с "умерено темпо", но неравномерно в контекста на несигурност в много области.


 


 
Коментари
 
familybaby - 10-05-2010 г. 11:19:49

Наш информационный портал Family-Baby.Ru содержит уникальнейшие сведения про особенности лечения детских заболеваний. На страницах сайта Вы найдете данные про иследование органов дыхания и заболевания кишечника, врожденные пороки сердца и дефект межжелудочковой перегородки, бронхиальную астму и коарктацию аорты, лечение пневмонии и сердечную недостаточность, стеноз легочной артерии и формы токсикоза.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg