EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕЦБ не знае какъв ефект ще има терорът

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕЦБ не знае какъв ефект ще има терорът

mail14:32 | 17.11.2015прегледи 871 коментарикоментари 0


Прекалено рано е да се направят изводи за икономическото и финансово влияние на последните терористични атаки в Париж, заяви в понеделник вицепрезидентът на ЕЦБ Витор Констанцио, цитиран от БНР.

Твърде рано е да се каже, тъй като зависи много от събитията, които ще последват. Ако няма да има по-нататъшни последствия, въздействието няма да бъде много съществено, но то ще зависи от предстоящите събития, посочи Констанцио.

Терористичните атаки във френската столица могат да окажат въздействие върху инвеститорското доверие и влошаване на риск-апетита, което според него ще бъде "основен канал" на реакция на финансовите пазари.

Ако събитията наистина доведат до такова въздействие от гледна точка на доверието и на бягство от рискови активи, тогава последствията могат да бъдат по-лоши, допълни вицепрезидентът на ЕЦБ.

Икономистите от своя страна смятат, че въпреки, че е рано да се направи оценка за влиянието от терористичния акт върху състоянието на френската икономика, тя може да издържи на ефектите от атаките, ако те са изолирани. Ако атаките в Париж не са началото на една продължителна терористична кампания, нашата преценка е, че макроикономическите последици ще бъдат ограничени и краткотрайни, посочват в свой анализ икономисти на американската банка JP Morgan.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg