EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ЕЦБ затяга контрола над банките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕЦБ затяга контрола над банките

mail12:08 | 29.01.2021прегледи 565 коментарикоментари 0


Европейската централна банка засилва контрола си за кредитния риск върху европейските банки, пише "Блумбърг".

ЕЦБ и националните пазари настояват заемодатели, включително BNP Paribas SA, Societe Generale SA и Deutsche Bank AG, за допълнителна информация относно корпоративното им кредитиране през 2020 г. 

Десет от най-големите заемодатели в Европа вероятно са заделили още 15 млрд. долара за рискови кредити през четвъртото тримесечие, според изчисленията на анализатори. За разлика от тях, много от най-големите американски банки увеличиха печалбата през периода, освобождавайки резерви, направени по-рано през годината.

ЕЦБ предприема поредица от действия, за да гарантира, че капиталовите буфери на банките са достатъчно силни, за да издържат на сериозни икономически сътресения. Въпреки че продължава да ограничава дивиденти и бонуси, ЕЦБ обмисля и по-строги капиталови изисквания за банки, които не управляват адекватно финансовите си рискове.

"Икономическото възстановяване на еврозоната просто се забави, но не дерайлира заради новите противопандемични ограничения и несигурност около процеса на ваксинация", заяви наскоро президентът на ЕЦБ Кристин Лагард.

"Пътуването изглежда малко отложено, но не и дерайлирало“, каза Лагард, говорейки видеоконферентната среща на Световния икономически форум в Давос, Швейцария. Според нея фокусът "все още е върху преминаването на този мост към възстановяването".

"Все ще се надяваме, че 2021 е годината на възстановяване, но в две фази и е очевидно, че първата все още е обект на много високо ниво на несигурност", каза Лагард.

Като част от икономическото облекчение Лагард обяви, че ЕЦБ ще запази условията за финансиране "за продължителен период от време", за да осигури широк достъп до финансиране на достъпни цени и да помогне за преодоляване на пандемичните последици.


Тагове: ЕЦБ, банки, контрол
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4070