EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ефектите от ЕФСИ в ЕС & България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ефектите от ЕФСИ в ЕС & България

mail14:40 | 20.12.2017прегледи 25941 коментарикоментари 0


Депутатите в ЕП гласуваха за удължаване на работата на Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ). Вижте какво финансиране той е осигурил до момента.

zoom_sss

Гласуването в пленарна зала ще доведе до удължаване на срока на функциониране на ЕФСИ до края на 2020 г., като целта ще бъде той да мобилизира до 500 млрд. евро инвестиции.

ЕФСИ бе създаден през 2015 г. за първоначален срок от три години със задачата да привлече публични и частни инвестиции в европейската икономика в размер на 315 млрд. евро. Той бе предложен от председателя на Комисията Жан-Клод Юнкер в отговор на спада на инвестициите, породен от кризата. Нежеланието за поемане на рискове от инвеститорите бе поставило под въпрос реализацията на редица обещаващи проекти.

Фондът, управляван от Европейската инвестиционна банка, пое ангажимент да покрие евентуални загуби, които могат да настъпят по подбрани проекти. Така той намали риска за инвеститорите и направи много бизнес идеи по-привлекателни.

До ноември 2017 г. одобреното финансиране от ЕФСИ е доближавало 50 млрд. евро, а очакваните общи инвестиции по проектите в цяла Европа са надхвърляли 250 млрд. евро. Вижте в долната таблица за разпределението на проектите по страни.


Тагове: ЕФСИ, България
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg