EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

ЕС:Без ограничения за украйнския износ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС:Без ограничения за украйнския износ

mail11:30 | 25.03.2014прегледи 917 коментарикоментари 0


Киев и ЕС могат да се споразумеят за премахване на ограниченията за износ на украинска продукция до три месеца, заяви в интервю за 5-и украински телевизионен канал министърът в кабинета на министрите на Украйна Остап Семерак, цитиран от ИТАР-ТАСС.
По въпроса за доставката на украинска продукция в Русия той отбеляза, че правителството преговаря с други страни за доставка на стоки украинско производство.
"Разбира се, излизането на европейските пазари ще изисква на първо време от украинските производители максимална преориентация към европейските стандарти", добави Семерак, който отговаря за административните въпроси в кабинета.
По думите му, това само ще стимулира украинските предприемачи да повишават качеството на продукцията, за да могат да се появят на европейския пазар, който е много по-голям от руския.
ЕС съгласува отмяната на търговските мита за украинския износ за ЕС, съобщи преди дни дипломатически източник, цитиран от ИТАР-ТАСС. Решението влиза в сила от миналия петък, когато в Брюксел бе подписвано политическото споразумение с Украйна за асоцииране с ЕС. "Първоначално се очакваше, че частта от споразумението за премахване на търговските мита за определени украински стоки за износ ще влезе в сила веднага след подписването на този документ, без да чака ратификация", подчерта източникът.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1958