EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

ЕС:117 млрд.лв. загуби от фалшифи стоки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС:117 млрд.лв. загуби от фалшифи стоки

mail07:40 | 16.06.2019прегледи 797 коментарикоментари 0


Съгласно нова оценка на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO) ежегодните загуби поради фалшифициране и пиратство в 11 основни икономически отрасъла в ЕС достигат 117 милиарда лева всяка година.

Съгласно актуализирания анализ цялостните загуби възлизат на 7,4 % от всички продажби в следните отрасли: козметика и лична хигиена, облекло, обувни изделия и принадлежности; спортни стоки; играчки и игри; бижутерия и часовници; ръчни чанти и багаж; музикални записи; спиртни напитки и вина; фармацевтични продукти; пестициди и смартфони.

Като се има предвид, че законните производители произвеждат по-малко, отколкото биха произвеждали при липсата на фалшифициране, и следователно осигуряват работа за по-малко работници, в анализа се оценява, че в тези отрасли в ЕС се губят пряко до 468 000 работни места.

Изпълнителният директор на EUIPO Christian Archambeau заяви:

„Растежът и създаването на работни места в Европа зависи от промишлени отрасли като 11-те проучени тук отрасъла. Нашата изследователска работа обаче показва по какъв начин фалшифицирането и пиратството могат да изложат на риск растежа и работните места. Провеждаме този анализ и нашия по-голям набор от изследвания, за да подкрепим създателите на политики в изготвянето на решения на този проблем и за да помогнем на потребителите от ЕС да разберат икономическите последици от фалшифицирането и пиратството на по-широко равнище“.

Оценките се съдържат в публикуван доклад за състоянието относно нарушенията на правата върху интелектуалната собственост за 2019 г., с който дейностите по докладване на EUIPO се представят на равнище ЕС и на глобално равнище.

Той съдържа изследване на обема на фалшифицираните и пиратските стоки в международната търговия и показва икономическия принос на интензивните по отношение на ПИС сектори на промишлеността за икономическия растеж и работните места. Докладът съдържа също ново изследване, което показва по какъв начин малките и средните предприятия (МСП), които използват права върху интелектуална собственост, например марки, дизайни и патенти, разполагат с по-голяма възможност за отбелязване на висок ръст, отколкото други МСП.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg