EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС: Фермерите не използват ОСП за управление на риска

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС: Фермерите не използват ОСП за управление на риска

mail14:33 | 12.09.2017прегледи 8978 коментарикоментари 0


Фермерите в ЕС не използват в пълна степен инструментите за управление на риска в Общата селскостопанска политика. Само част от средствата за предпазване от рискове в селското стопанство са познати и се използват от земеделските производители. В същото време като цяло се разчита на твърде ограничено портфолио от инструменти за управление на риска като фючърси, застраховка срещу климатични и ценови рискове, взаимни фондове, или инструмента за стабилизиране на доходите. Това се казва в доклад на дирекцията по земеделие в Европейската комисия.

Какво може да се направи, за да се повиши информираността и способността на фермерската общност да използва полезни застрахователни инструменти, които досега не са оценявали в пълна степен? Как управлението на риска може да повиши устойчивостта на селското стопанство като икономически отрасъл? Какви уроци може да се вземат от най-добрите практики и системи за застраховане по света? Къде е адекватният баланс между публичното и частното застраховане?

Отговорите на всички тези въпроси ще се търсят по време на днешната неформална среща на министрите на земеделието в Талин.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg