EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС удължава митата върху китайските обувки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС удължава митата върху китайските обувки

mail15:02 | 03.12.2009прегледи 644 коментарикоментари 0


По всяка вероятност Европейският съюз ще удължи действието на досега действащите мита върху внасяните от Китай и Виетнам обувки, съобщава The Wall Street Journal.
Митата, които са  в размер на 16.5% върху внасяните от Китай обувки и 10% върху тези от Виетнам, са фиксирани през 2006 г., когато европейски производители се оплакват от азиатските си конкуренти, че продават продукцията си в ЕС на изключително занижени цени.
Правителствата на Германия, Австрия и Малта решиха да не се противопоставят на плана на Европейската комисия да удължи действието на митата с допълнителни 15 месеца от януари.
Месец по - рано от тези три страни заявиха, че ще се присъединят към други 12 правителства, и като мнозинство да се противопоставят на прилагането на митата още 15 месеца. Сега тези три държави ще се въздържат от гласуване, което на практика ще е
подкрепа на плановете на Комисията в посока на установяване на процедури за фиксиране на търговските тарифи.
Сред най- големите поддръжници на удължаването на митата са нации с мащабни обувни индустрии като Испания, Италия и Полша.
Не е много ясно защо трите държави промениха позициите си, отбелязва изданието. Едно от предположенията е, че Австрия и Германия очакват решения по редица антидъмпингови дела, които имат важно значение за техните индустрии, пише WSJ.
От ЕК съобщават, че китайските фирми продължават да продават продуктите си на дъмпингови цени на европейския пазар. Наложените преди 3 години мита, все пак, подпомогнаха да бъдат избегнати по- големи загуби за европейските производители на обувки.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg