EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС търси работа на служители на Renault

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС търси работа на служители на Renault

mail17:10 | 11.07.2011прегледи 507 коментарикоментари 0


Европейската комисия даде днес зелена светлина за изплащането на около 24,5 милиона евро социални помощи от ЕС за улесняване на намиране на нова работа на 3582 души, уволнени от френския автомобилостроител Renault и седем негови доставчици, предаде Франс прес. Комисията одобри "молба за намеса на Европейския фонд за приспособяване към глобализацията, подадена от Франция", се казва в съобщението. Тези 3582 служители се смятат в най-уязвимо положение сред съкратените. Със средствата ще бъдат финансирани консултантски услуги за търсене на нова работа, за създаване на предприятие, професионална квалификация и смяна на професията, както и различни помощи.
Общо отпуснатата сума се очаква да достигне 37,6 милиона евро, от които Европейският съюз ще участва с 24,4 милиона евро. Решението трябва да бъде одобрено от всички правителства и Европейския парламент.
"Финансовата криза доведе до забавяне на икономическия растеж, който засегна особено силно автомобилния сектор. Производството на автомобили в Европа значително намаля и положението с работещите в сектора остава тежко", подчерта европейският комисар за заетостта, социалните въпроси и социалното включване Ласло Андор.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg