EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС: Турция върви назад

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС: Турция върви назад

mail19:21 | 17.04.2018прегледи 2423 коментарикоментари 0


Европейският съюз заяви, че Турция не е постигнала напредък, а дори се движи бързо назад по пътя към членство в ЕС, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.
    Европейската комисия обяви днес в доклад за напредъка на страните кандидатки за членство, че Турция продължава да налага ограничения на опоненти и медии, и че не е постигнат напредък в борбата с корупцията.
    Брюксел призова Турция да отмени режима на извънредно положение, въведен след опита за преврат през юли 2016 г.
    В доклада се посочва, че "мащабът и колективният характер, както и диспропорционалността на предприетите мерки... по време на извънредното положение, като масови уволнения, арести и задържания, продължават да предизвикват сериозни опасения".
    ЕК предупреждава, че годините на напредък в изпълнение на европейските стандарти в сферата на човешките права, свободата на изразяване и върховенството на закона са изгубени и че демокрацията в Турция отслабва, докато президентските правомощия се увеличават.
    Турция "продължава да се отдалечава с огромни крачки от ЕС, особено в сфери като върховенство на закона и фундаментални права", заяви европейският комисар по разширяването Йоханес Хан на пресконференция след публикуването на доклада.
    Турция започна преговори за членство в ЕС през 2005 г., но те са в застой през последните години, напомня АП.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg