EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС се подготвя за СЕТА

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС се подготвя за СЕТА

mail17:40 | 17.10.2017прегледи 9225 коментарикоментари 0


Комисия от учени и експерти, създадена през лятото от френския премиер, ще обяви в края на месеца план във връзка с влизането в сила на търговското споразумение с Канада, по-известно като СЕТА. Министър-председателят на Франция Едуар Филип каза това на съвместен брифинг с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Създадената през лятото комисия, която е трябвало да установи какво влияние ще има споразумението върху околната среда, ще предложи и серия от мерки, които да придружават СЕТА при нейното прилагане. Това обаче не поставя под въпрос действието ѝ, каза премиерът Филип: 

Въпросът за търговската политика е чувствителен - във Франция и в други страни. Знам това, защото съм го обсъждал с отговорни лица и ние не можем да оставим у нашите съграждани, които понякога основателно се безпокоят от всеобхватността и последствията от тези въпроси, усещането, че не ги слушаме или не държим сметка за тревогите им.

Председателят на ЕК Жан Клод Юнкер помоли да не се гледа на тези съглашения като на терористичен акт срещу правата на европейците: 

Не бих искал нашите съграждани да приемат едно споразумение като атентат спрямо техните основни интереси. Повтарям отново това, което съм казвал много пъти - всеки милиард износ допълнително в рамките на търговските споразумения, означава допълнително за Европа 14 хиляди работни места./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg