EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС с операция срещу трафикантите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС с операция срещу трафикантите

mail09:40 | 24.04.2015прегледи 1098 коментарикоментари 0


Въпросът за имигрантите трябва да бъде решен по време на среща на ЕС с Африканския съюз, която ще се проведе скоро. Това каза на брифинг след края на срещата в Брюксел на европейските лидери канцлерът на Германия Ангела Меркел, предаде РИА Новости.
„Този проблем трябва да бъде решен. Водят се преговори с Африканския съюз с цел провеждане на допълнителна извънредна среща на ниво държавни и правителствени лидери Европейски съюз - Африкански съюз. В този случай домакин на срещата ще бъде Малта“, каза Меркел.
Лидерите на страните-членки на ЕС се договориха да разпределят по цялата територия на съюз местата за бежанците от трети страни, се казва в заключителния документ от извънредната среща на ЕС по проблемите на миграцията.
„Създаване на първи пилотен проект за преселване по цялата територия на ЕС , предлагайки настаняване на хората, нуждаещи се от защита“, пише в документа. Освен това европейските лидери да се споразумели да „обсъдят варианти за организиране на спешно преместване на бежанци между всички страни-членки на доброволен принцип“.
Върховният представител на ЕС Федерика Могерини във вторник и сряда ще обсъди с представители на ООН в Ню Йорк подготовката на европейска операция за прихващане и унищожаване на корабите на трафикантите на нелегални имигранти от Африка към ЕС, съобщава пред РИА Новости европейски дипломат.
„Работата по подготовка на мисията CSDP вече се води. Могерини ще я обсъди с представители на ООН и други международни партньори по време на визита в ООН във вторник и сряда следващата седмица“, съобщава източникът.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg