EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ЕС преразглежда митата за китайски слънчеви очила

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС преразглежда митата за китайски слънчеви очила

mail08:35 | 17.05.2019прегледи 728 коментарикоментари 0


ЕС започна преразглеждане на митата, въведени заради дъмпинг и субсидирано производство на китайски слънчеви очила. ЕС обяви, че удължава мерките, които иначе щяха да изтекат на 15 май, предаде ДПА. ЕС обвини Китай, който е най-големият световен производител на слънчеви панели и свързани с него продукти, в незаконно подбиване на цените. Китайският внос държи около 20 на сто от пазара на слънчеви очила в ЕС. Мярката бе взета по жалба EU Pro Sun Glass, консорциум, който представлява повече от една четвърт от производителите на слънчеви очила в ЕС.

Членките му твърдят, че китайските производители ще продължат да ги подбиват, ако съществуващите мита, въведени през 2014 година, бъдат премахнати. Сега действащите мита са между 34 и 84 на сто, според ЕК. Тя има срок от 15 месеца да преразгледа мерките и да реши дали те да продължат да се прилагат. Ако Еврокомисията стигне до заключението, че митата трябва да бъдат спрени, то на китайските производители ще им бъдат възстановени митата, платени след 15 май.

През годините ЕС предприе търговски действия срещу Китай в редица области - от износа на стомана до велосипеди и дъски за гладене.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg