EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС предлага реформи в СТО

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС предлага реформи в СТО

mail18:01 | 28.11.2018прегледи 889 коментарикоментари 0


Европейският съюз публикува предложения за реформи на системата за уреждане на спорове в Световната търговска организация (СТО). Предложенията са договорени с Китай, Индия и други страни с надежда да бъдат преодолени възраженията на САЩ, които докараха до криза организацията, съобщи Ройтерс. 

Предложенията ще бъдат представени на Генералния съвет на СТО на 12 декември.

Сега, заедно с широка коалиция от членове на СТО, представяме най-конкретните си предложения досега за излизане от сегашното безизходно положение, посочва в изявление еврокомисарят за търговията Сесилия Малмстрьом. 

Представител на ЕС изтъкна, че досега не е получен официален отговор от САЩ по последните предложения.

ЕС предлага ясно да се определи в какви случаи членовете на Апелативния орган, напускащи поста си, трябва преди това да приключат разглеждането на случаите, по които работят, уточнява ТАСС. Освен това трябва да се гарантира, че тези дела се обработват в строго определения срок от 90 дни, ако няма друго споразумение на страните. Трето, Брюксел предлага да се провеждат всяка година срещи на членовете на Апелативния орган с представители на страните членки на СТО, за да се обсъждат последните тенденции в световното право. И накрая - предлага се да бъде увеличен броят на членовете на Апелативния орган от седем на девет души и срокът на правомощията им да се удължи от шест на осем години./БТА


Тагове: ЕС, СТО, реформи
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg