EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС подкрепя банки при лош стрес тест

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС подкрепя банки при лош стрес тест

mail09:30 | 13.07.2011прегледи 521 коментарикоментари 0


Европейският съюз ще предостави държавна подкрепа на  банките, които се провалят на тестовете за устойчивост, предаде  ИТАР-ТАСС. Това решение бе взето на днешната среща на министрите на икономиката и финансите на страните от ЕС. "Необходимите мерки ще бъдат взети на европейско равнище, за да се подобри ситуацията след публикуването на резултатите от  тестовете за устойчивост", се посочва в заключителния документ от срещата.
Резултатите от така наречените стрес тестове ще бъдат  обявени в петък (15 юли) в 15:00 часа по Гринуич (18:00 часа българско време). Финансовите пазари очакват с голямо нетърпение данните, които се оценяват като важен показател за дълбочината на кризата в еврозоната. Тези тестове трябва да определят  устойчивостта на европейските банки в случай на обявяване на  дефолт по дълговите книжа на отделни страни от ЕС.  Проучването обхваща 91 европейски финансови институции.  Шест испански финансови институции - пет спестовни каси и  една банка - са се "провалили" на тестовете, съобщава ДПА,
цитирайки испанския вестник "АБС". Изданието не посочва имената  на дружествата. В Испания обект на проверката са 25 финансови  организации.
Всички португалски банки са преминали тестовете, посочва  португалският в. "Диариу економику". В Португалия се проверяват 4 банки, които покриват изискванията, посочва изданието, позовавайки се на "различни източници от финансовата система" в  Лисабон. Германия е добре подготвена за резултатите от тестовете и не се очакват проблеми за германския банков сектор, посочи  германският министър на финансите Волфганг Шойбле. Проверяват се 13 германски банки.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg