EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС отлага с месец петролно ембарго над Иран

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС отлага с месец петролно ембарго над Иран

mail15:10 | 23.04.2012прегледи 521 коментарикоментари 0


Съветът на ЕС е отложил за края на май вземането на окончателно решение за пълна забрана на вноса на петрол от Иран, която трябва да влезе в сила от 1 юли. Това съобщи за ИТАР-ТАСС високопоставен дипломатически източник. Първоначално се предполагаше, че решението ще бъде взето днес на срещата на външните министри от ЕС в Люксембург.
"Анализът на ситуацията около Иран и графикът за въвеждане на ембарго за доставките на петрол от тази страна са снети от дневния ред на министерската среща в Люксембурт и са пренесени за следващото заседание на Съвета /на равнище министри на външните работи в края на май/," съобщи дипломатът.
Според ИТАР-ТАСС за това са настояли Италия и Гърция, които се опасяват, че окончателната забрана за внос на ирански петрол може значително да увеличи загубите по покриване на енергийните им нужди. Положението на тези страни се утежнява от необходимостта да изпълняват строги стабилизационни програми за съкращаване на бюджетните разходи, което ги лишава от възможността да маневрират, закупувайки допълнителни енергоресурси.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046