EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС няма да намалява износа на коли към САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС няма да намалява износа на коли към САЩ

mail15:05 | 30.05.2019прегледи 856 коментарикоментари 0


Страните от Европейския съюз не възнамеряват едностранно да намаляват износа на свои автомобили и автомобилни части за САЩ, както настоява американската администрация. Това решиха министрите на търговията на 28-те членки на общността, предаде ТАСС.

Администрацията на Доналд Тръмп на 17 май реши да отложи с шест месеца въвеждането на мита от 25 процента за вноса на автомобили от ЕС и Япония, изисквайки от най-близките си партньори доброволно да ограничат износа си за американския пазар. Според Вашингтон този внос застрашава американските национални интереси.

"Европейските страни ще продължат да спазват нормите и квотите на СТО", заяви заместник-министърът на външните работи на Франция Жан-Батист Льомуан.

"Не обсъждаме ограничаване на износа", каза министърът на търговията на Швеция Ан Линде.

Еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом на пресконференцията след края на срещата се изказа по-меко.

Министрите "обсъдиха въпроса за търговските отношения със САЩ и приветстваха решението на Вашингтон да отложи въвеждането на мита за продукцията на европейското автомобилостроене", посочи тя. Еврокомисарят подчерта също така, че от гледна точка на ЕС европейският износ "не е заплаха за националната сигурност на САЩ".

Европейската комисия заяви по-рано, че при въвеждане на мита за европейските автомобили, Брюксел ще обяви нов пакет мита за широк списък американски стоки.

Министрите са настояли също така, че селскостопанският сектор не трябва да бъде включван в евентуално ново търговско споразумение с Вашингтон, допълва Асошиейтед прес.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg