EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС: Нови санкции срещу Сирия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС: Нови санкции срещу Сирия

mail14:20 | 27.02.2012прегледи 409 коментарикоментари 0


Министрите на външните работи на страните членки на ЕС одобриха днес нов пакет от санкции срещу Сирия заради продължаващите репресии срещу противниците на режима, предаде AFP, като се позова на съобщение на пресцентъра на ЕС. Новите санкции предвиждат да бъдат замразени активите на сирийската централна банка в Европа. Въвеждат се забрана на полети на сирийски товарни самолети от територията на ЕС. На европейски компании се забранява да
сключват сделки с ценни метали и скъпоценни камъни със Сирия. Засега се отлага въвеждането на пълна забрана на полетите на самолети на сирийските авиолинии, за да не бъдат лишени чуждестранните граждани в Сирия от възможността да напуснат страната, посочва AFP. В списъка с лицата, обект на забрана за пътуване и запориране на банкови сметки, бяха прибавени още седем души.

В съответствие с досега наложените от ЕС санкции бе наложена забрана за пътуване в Европа и бяха замразени сметки на 100 сирийски физически лица и 38 организации. Наложено бе и ембарго върху износа за Сирия на оборудване за петролния и газовия сектор, което предстои да бъде приложено на практика, предаде AP. Досега наложените на Дамаск санкции не са довели до промяна в политиката на режима, посочва АП. През единадесетте месеца на протести броят на убитите при сблъсъци и репресии В Сирия надхвърли 7600 души. Военна намеса в Сирия засега не се предвижда. "Няма вариант за военно решение на проблемите в Сирия. Ще засилваме режима на санкции, ще стимулираме опозицията да се обединява, ще настояваме в страната да бъда допусната хуманитарна помощ", заявил пред DPA датският външен министър Вили Сьоундал. Люксембургският външен министър Жан Аселборн изключи и възможността да бъде предоставено оръжие на сирийската опозиция, която според някои от участвалите в заседанието министри все още не е достатъчно единна.
Снимка: Архив БГНЕС


Тагове: ЕС, Сирия, санкции
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg