EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС налага еко-стандарти за прозорци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС налага еко-стандарти за прозорци

mail14:14 | 25.09.2009прегледи 740 коментарикоментари 0


Европейският съюз отправи предизвикателство към производителите на стоки, вариращи от прозорци до водопроводни кранчета, да произвеждат по-енергийно ефективни  продукти. Страните членки одобриха по-строг закон за екологичните дизайни, предаде ДПА.
"Много продукти, свързани с разход на енергия, имат значителен потенциал да бъдат подобрени, за да се намали въздействието им върху околната среда. Прозорци, изолационни материали или душ глави и смесителни кранове могат да имат значителен принос за икономия на енергия при употребата им", предвиждат поправки в закона за щадящи околната среда дизайни на продукти.
По-специално компаниите, произвеждащи такива стоки, ще трябва да гарантират, че новите им дизайни покриват стандартите на ЕС за ефективност, които ще бъдат изработени допълнително.
Тези стандарти покриват целия житейски цикъл на продукта - от избора и транспорта на суровини до разходите за рециклиране или разграждането на продукта, след като спре да работи.
Производителите ще трябва да вземат предвид всички тези фактори от момента, в който започнат да създават новите дизайни, се посочва в директивата на ЕС.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4149