EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС иска ограничения за доходите на банкери

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС иска ограничения за доходите на банкери

mail15:23 | 17.09.2009прегледи 472 коментарикоментари 0


Лидерите на Европейския съюз се събират днес в Брюксел на извънредна среща, за да подготвят обща позиция за форума на Г-20 на 24 и 25 септември в Питсбърг, САЩ, предадоха световните агенции.
Според проекта за заключителен документ европейските лидери ще поискат на срещата на върха на Г-20 да се приемат ограничения на заплатите на ръководителите на банки и да се съгласуват санкции при прекомерно големи бонуси.
Групата на Двайсетте обединява Г-8 - седемте най-развити индустриални страни плюс Русия - и останалите дванайсет най-развити икономики.
ЕС настоява премиите да бъдат изчислявани въз основа на дългосрочните резултати, а не само въз основа на краткосрочни спекулативни операции. Европа иска променливите заплати на банкерите да бъдат ограничени и да се изчисляват в съответствие с фиксираните заплати или спрямо приходите или печалбите на компаниите.
В документа лидерите от ЕС призовават Г-20 да приеме продължаване на държавната подкрепа за икономиката, като макар плановете за изход от кризата да се съставят сега, те да бъдат прилагани едва след като бъде осигурено възстановяване и подем на икономиката.
Европа ще настоява пред Г-20 преговорите от цикъла Доха да бъдат доведени до край през 2010 г. като част от усилията за стимулиране на световната търговия, която все още понася последиците на световната икономическа криза, предаде Ройтерс.
Г-20 трябва да продължи да оказва натиск за постигане на напредък в опитите за либерализиране на световната търговия, включително за това през 2010 г. да бъде постигнато световно, амбициозно и балансирано решение по кръга преговори от Доха, както бе решено на срещата на Г-7 в Акуила, се казва в проекта.
ЕС вероятно ще се присъедини към САЩ в призива да се засили прозрачността на петролните пазари, посочва документът. В Питсбърг ЕС ще призове лидерите на страните от Г-20 да вземат мерки за засилване на прозрачността на петролните пазари.
ЕС планира да призове страните от Г-20 да разработят незабавни планове за намаляване на големите бюджетни дефицити, които се натрупаха в националните икономики при опитите да се преодолее кризата, информира ДПА.
Държавната подкрепа за икономическите отрасли трябва да продължи, като същевременно се разработят планове за изтегляне на държавата от икономиката, които обаче да се приложат, едва когато бъде потвърдено икономическото възстановяване.
Г-20 трябва да потвърди решимостта си да продължи прилагането на координирани мерки, за да се гарантира основа за устойчив растеж и да се избегне повторение на сегашната финансова криза, цитира Ройтерс проекта за заключителен документ.
Според проектодекларацията ЕС ще призове най-богатите развиващи се страни като Китай и Индия да помогнат на по-бедните държави в борбата с глобалното затопляне, допълва ДПА.



Тагове: ЕС, среща Г-20
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg