EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС забрани продажби на Daimler

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС забрани продажби на Daimler

mail12:30 | 18.07.2013прегледи 741 коментарикоментари 0


Експертна комисия на 28-те страни на ЕС препоръча снощи Европейската комисия да забрани продажбата в Европа на новите Mercedes А и B класа, а също така да бъдат  изтеглени от пазара автомобилите от тези модели, пуснати от началото на годината, предаде ИТАР-ТАСС. Причината е, че германският автомобилен гигант Daimler AG е използвал стар вид фреон в климатика на тези автомобили.
Daimler не е изпълнил общоевропейското изискване на Еврокомисията за нов вид охладителен газ от първи януари 2013 година - фреона HFO 1234yf, който в по-малка степен замърсява околната среда, отколкото традиционните фреони и по-конкретно R134а, се посочва в изявление на експертната комисия.
Спорът между Еврокомисията и Daimler за преминаване към новия фреон в автомобилите Мерцедес продължава от миналата година, когато германският aвтомобилопроизводител поиска
допълнителни изследвания за безопасността на новото вещество. Daimler е на мнение, че новият газ не е достатъчно стабилен и може да се самозапали при сблъсък.
ЕК сега трябва да разгледа направената от комисията препоръка и да я обсъди с германските власти, които отговарят за това германските автомобилопроизводители да изпълняват европейските разпоредби. Ако ЕК реши автомобилите Mercedes да бъдат изтеглени от пазара, Daimler може да обжалва решението в съда.

Отделни страни от ЕС вече предприеха собствени действия срещу Daimler. От началото на юли във Франция е въведена забрана за регистриране на нови автомобили Mercedes. Германският автомобилопроизводител определи тази стъпка като неоправдана и даваща преимущество на конкурентните френски компании.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg