EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

ЕС добави още данъчни убежища

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС добави още данъчни убежища

mail13:35 | 21.02.2020прегледи 554 коментарикоментари 0


Съветът на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН) съобщи, че е разширил списъка на ЕС с юрисдикциите, които не оказват съдействие за данъчни цели, информира  БТА.

Към включените досега осем юрисдикции ЕС добавя Каймановите острови (задморска територия на Великобритания), Палау, Панама, Сейшелските острови, които не са извършили в договорения срок обещаните данъчни реформи.

Общо 16 юрисдикции (Антигуа и Барбуда, Армения, Барбадос, Бахамските острови, Белиз, Бермудските острови, Британските Вирджински острови, Виетнам, Кабо Верде, Кюрасао, Маршаловите острови, Науру, Ниуе, островите Кук, Сейнт Китс и Невис и Черна гора) са успели да направят всички необходими реформи за спазване на принципите на ЕС за добро управление в областта на данъчното облагане преди договорения краен срок и затова са заличени от списъка.

За пръв път списъкът бе съставен през декември 2017 година и е част от външната стратегия на ЕС за данъчно облагане. Този списък включва юрисдикции, които или не участват в конструктивен диалог с ЕС в областта на управлението на данъците, или не са изпълнили навреме своите обещания за извършване на реформи, за да спазят европейските изисквания.

Юрисдикциите, които още не покриват всички международни данъчни изисквания, но са дали обещание да направят промени, са възприемани като "оказващи съдействие". Когато дадена юрисдикция изпълни всичките си обещания, тя отпада от списъка.

Повечето ангажименти, поети от юрисдикции на чужди държави, трябваше да бъдат изпълнени до края на 2019 година, а въвеждането им в действие в националното законодателство беше внимателно наблюдавано на техническо равнище от Съвета на ЕС до началото на тази година. Според това наблюдение Съветът на ЕС прие промените в списъка.

Съветът ще продължи редовно да прави преглед и да актуализира списъка през идните години.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1965