EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС: 400 млн. евро за компенсации за руското ембарго

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС: 400 млн. евро за компенсации за руското ембарго

mail15:30 | 12.08.2014прегледи 853 коментарикоментари 0


Европейската комисия има 400 милиона евро за компенсиране на европейските селскостопански производители във връзка с продоволственото ембарго, въведено от Русия в отговор на санкциите на Запада. Това е заявил еврокомисартя по търговията Карел де Гухт според местни медии, информира ИТАР-ТАСС."Става дума за 400 милиона евро", е казал еврокомисарят, коментирайки информация в медиите, че европейските правителства възнамеряват да поискат от ЕК финансови компенсации заради руската забрана, пояснява ИТАР-ТАСС.
Де Гухт, цитиран от белгийската информационна агенция Белга, припомни, че е съществува специален фонд за ситуация, при които земеделските продукти не могат да бъдат доставени поради политически причини и уточни, че става дума за 400 милиона евро. Неговият колега, еврокомисарят по земеделието румънецът Дачиан Чолош вече е потвърдил, че фондът е наличен и може да се искат пари от него, допълни Белга.
Според данни на руските митнически власти вносът на стоки, засегнати от санкциите, през 2013 г. се е равнявал на 9,1 млрд. долара. Страните от ЕС са доставили на руския пазар стоки от санкционния списък за 6,5 млрд. долара, припомня ИТАР-ТАСС.Ембаргото, обявено от руснаците върху вноса на европейски хранителни продукти ще бъде трудно за европейското земеделие, но фондът за солидарност би могъл все пак да смекчи това въздействие, посочи Де Гухт, цитиран от белгийската информационна агенция Белга. Във всички случаи самата Русия "ще плати цената на мерките", които взема, предупреди в ефира на Радио 1 (Ве Ер Те) еврокомисарят по търговията.
 


Тагове: ембарго, ЕС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039