EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ершов обвинен за присвояване на 1 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ершов обвинен за присвояване на 1 млн. лв.

mail13:30 | 14.08.2012прегледи 805 коментарикоментари 0


Денис Ершов получи обвинение за длъжностно присвояване на 1 милион лева. Той е с гаранция от 500 хиляди лева, предаде репортер на БГНЕС. Ершов дойде в следствения отдел на Софийска градска прокуратура (СГП), конвоиран от Съдебна охрана преди около час. Преди това той бе в Съдебната палата. На влизане в следствието Ершов каза, че не знае за какво го викат.

Господин Ершов не е арестуван, той е конвоиран от Бургас, каза минути преди Денис Ершов да влезе в сградата на следствието в столичния квартал "Овча купел", неговият адвокат Анна Попова. "Господин Ершов никога не се е укривал от съдебната власт. В последните 4 месеца той беше със здравословни проблеми, за което бе хоспитализиран в болница Токуда", добави Попова. Тя обясни, че той е конвоиран по досъдебно производство, което се води в Софийска градска прокуратура по повод сигнал за злоупотреби в "Петрол" АД.

"Денис Ершов все още не е в качеството си на обвиняем по това обвинение", посочи Попова. Ершов е разпитан като свидетел. Тя посочи, че следствието не един път е било уведомявано за това къде е Ершов и към молбите е прилагана медицинска документация. По думите й, в болницата той е бил посетен от медицински вещи лица. За първи път по това досъдебно производство той е призован през месец май, а от края на април той е в болница. Адвокатката попита риторично как може да се постанови мярка за процесуална принуда на човек, който не е привлечен в качеството си на обвиняем. Тя посочи, че съдът е отменил забраната за напускане на пределите на страната. Междувременно, докато е в болница, Ершов получава призовка, според разказа на адвокатката. Попова прилага молба при следователя с болничен лист, от което е видно, че клиентът й се намира в лечебно заведение. След това Ершов получава още 5-6 призовки, докато е в болница. Там е бил и опериран. Вещите лица - медици също са констатирали следоперативен период.

На 28 юни Ершов получава поредна призовка в Гранд хотел "Поморие", която му е връчена със съдебна охрана. На 29 юни той е обявен за общонационално издирване, в частност принудително довеждане. Според призовката той трябва да се яви на 4 юли – във време, в което той е в болница. "А, той е Поморие, предвид това, че е насочен там от болницата", каза адвокатката. Тя попита как така е обявен за принудително довеждане, при положение, че те го призовават.

На 12 август Ершов напуска пределите на страната, преминава през същия ГПП Бургас и е пуснат да напусне страната. "Защо на връщане той бива задържан, кой отнася пропуските и отговорността за грешките на МВР", попита Анна Попова. Миналата седмица в четвъртък, реши да напусне България, съдът отменя забраната Ершов да напуска страната.

Адвокат Попова обясни, че прокуратурата налага забрана за напускане на страната като постановява и принудително довеждане. Първата мярка е отменена от съда като незаконосъобразна, но остава принудителното довеждане, като Ершов фигурира в бюлетина за общонационално издирване. "Той е обявен на 29 юни за общонационално издирване", каза Попова. "На 10 юли аз съм постановила молби, с които посочвам къде се намира г-н Ершов", каза още тя. "Защо никой от Съдебна охрана не отиде да му връчи призовка или да го доведе принудително, за да се извършват процесуално-следствени действия, въпреки че е в болница? Защо трябва да се стига до тук, като те са уведомени къде се намира", каза адвокатката и посочи, че в момента преписката се намира в Инспектората на ВСС. Очаквайте още подробности. /БГНЕС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1036