EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Ердоган моли за нови инвестиции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ердоган моли за нови инвестиции

mail16:40 | 25.11.2019прегледи 573 коментарикоментари 0


Преди 2002 г. в Турция се инвестираха само 70 милиарда турски лири /около 12,3 милиарда долара/ годишно, докато през 2019 г. обемът на инвестициите й е достигнал над 1 трилион лири /около 176 милиарда долара/, каза президентът Ердоган в реч, призозаваща чуждите компании да инветират в страната. Той подчерта, че турската икономика е имала растеж от средно 5,6 процента между 2003 и 2018 г., като изтъкна, че страната е 13-та по големина икономика в света според паритета на покупателната й способност.

Ердоган подчерта отново, че когато ПСР е дошла на власт, дългът на Турция към МВФ е бил в размер на 23,5 милиарда долара. Той добави, че управлението на ПСР е изплатило този дълг и е оставило в миналото дните на дългове на Турция към МВФ.

Турският президент призова инвеститорите да инвестират повече в Турция, като изтъкна, че финансовите проблеми на страната вече отминават, предаде в."Хюриет дейли нюз".

Ние разпръсваме тъмните облаци над нашата страна като свеждаме нашата инфлация до едноцифрени числа и като бързо намаляваме лихвите. Надявам се, че 2020 г. ще бъде година, през която лихвите ще намалеят дори още повече.

Призовавам чуждите компании. Елате и инвестирайте /в Турция/. Призовавам всяка индустрия, независимо от сектора. Елате и инвестирайте /в Турция/. Вратите на нашите банки сега са отворени за вас и лихвените проценти са съвсем ясни, каза той.

Ердоган посочи, че Турция предприема стъпки в икономиката, използвайки своята собствена валута вместо да трупа задължения в чужда валута.

Увеличението в продажбите на собственост, автомобили и домашни уреди, които бяха намалели заради проблемите от миналата година, е индикатор за икономическо възстановяване, заяви Ердоган.

Призовавам нашите инвеститори. Не се безпокойте, не се колебайте. Моля, продължавайте да инвестирате във вашите собствени индустрии, добави той.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 947