EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕП: €37 млрд. за държавите членки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕП: €37 млрд. за държавите членки

mail07:02 | 27.03.2020прегледи 9454 коментарикоментари 0


Комисиите на ЕП по регионално развитие и по рибно стопанство поискаха ЕП да гласува директно в пленарна зала мерките за Инвестиционна инициатива в отговор на коронавируса, съгласно „неотложната процедура“ (определена в член 163 от Правилника за дейността на ЕП).

Тези мерки, предложени от Комисията, имат за цел да насочат възможно най-бързо 37 милиарда евро от наличните фондове на ЕС за гражданите, регионите и държавите, които са най-силно засегнати от пандемията от коронавируса. Тези фондове ще бъдат насочени към здравните системи, малките и средни предприятия, пазарите на труда и други уязвими сектори от икономиите на държавите членки на ЕС.

Бързи факти

Законодателно предложение за изменение на регламента за общоприложимите разпоредби, регламентите за Европейския фонд за регионално развитие и Европейския фонд за морско дело и рибарство, беше публикувано на 13 март.

Комисията предложи да насочи 37 милиарда евро в рамките на политиката на сближаване за борба с кризата с корнавируса, като се откаже от задължението си тази година да поиска връщане на предварителното финансиране за структурните фондове. Това възлиза на около 8 милиарда евро от бюджета на ЕС, които държавите членки ще могат да използват за допълване на 29 милиарда евро структурно финансиране в целия ЕС. Тук можете да намерите ориентировъчна разбивка по обем на инвестициите по държави членки.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg